Sitenieuws

vervolg samenwerking FT-HA

vervolg samenwerking FT-HA

door Verwijderde gebruiker -
Aantal antwoorden: 0

Beste Frans en overige kaderleden,

Zoals beloofd vervolg verslag in zaken opzetten expertgroepen HA-FT voor met name de " verkeerde loket patienten" ( Rug, nek, artrose enz).

Heel voorzichten middels de ELO 33 huisartsen en 72 fysiotherapeuten proberen te animeren voor deze onderwerpen.  Om een heel lang verhaal, en heen en weer gemail, kort te houden,  Geen enkele huisarts lijkt zin te hebben er energie in te steken. Van de 72 fysiotherapeuten zijn er 8 over gebleven !!!   De fysiotherapeuten voelen zich door de HA niet serieus genomen en daarnaast ernstig aangetast omdat zij vinden dat boven genoemde problematiek ( rug-nek-enz) door hun beroepsvereniging moet worden gedragen en niet door de huisartsen....

Lastig dus.

Met de kerngroep die over blijft proberen we de STarT Back te implementeren, echter, de Start back tool bevorderd zeker de kosten efficientie, maar de RMDQ ging amper significant omlaag!!! Dus geen kwaliteitsverbetering.  Afgelopen Dinsdag tijdens een nascholing nog even Ab Klink gesproken : De kwaliteit moet omhoog, alleen dat geeft kostenbesparing in de toekomst.

Wij zijn nu het protocol voor de medium- en highrisk aan het schrijven ( niet moeilijk) de lowrisk is een groot probleem.  Meer dan 500 patienten Tool laten invullen, 74% is lowrisk. Laat je op die groep het McKenzie assessment los, dan barst het van de negatief prognostische factoren.  We gaan deze Tools proberen te combineren om een kosten effectief, maar ook kwalitatief goed product neer te zetten.

Wordt vervolgd

Tevens waren er vragen over hoe je een product bij de NZa inbrengt om daar een "prestatie code"of andere tariefstelling kan regelen.  In de bijlage kan je zien hoe wij dat hebben neergezet en met een beetje creativiteit kan je dat zelf invullen. Lees het eens door, misschien brengt het je op ideeen . Bij vragen hoor ik het graag.

Opm: de term DBC gebruikte wij al voordat het in de ziekenhuizen geintroduceerd was en betekend ook iets anders knipoog